Ferencvárosi Újévi Koncert

Ferencvárosi Újévi Koncert
Zenés évköszöntő az FMK-ban

2015. január 15. | FMK, újévi koncert, zene, kultúra, Váci Szimfonikus Zenekar, Tóth Betty, dr. Bácskai János, a Magyar Kultúra Napja, Magyar Kultúra Hete, „Otthon, város, Ferencváros”

„Adjon az Isten, ami nincsen
Az új esztendőben!
Így énekelt Arany János
Rég elmúlt időben.”
(Benedek Elek)

Ferencváros Önkormányzata ismét ingyenes újévi koncerttel ajándékozta meg a zeneszeretőket a Ferencvárosi Művelődési Központban.

Az opera, operett és musical ferencvárosi rajongói ezentúl biztos pontként tervezhetik a zenés évköszöntőt, ugyanis a tavalyi fergeteges rendezvény elérte célját; a január 14-én második alkalommal megrendezett Ferencvárosi Újévi Koncert hagyományt teremtett.

A rendezvényen részt vett dr. Vas Imre országgyűlési képviselő, dr. Bácskai János polgármester, Kállay Gáborné és Zombory Miklós alpolgármesterek, valamint Ferencváros önkormányzati képviselői is.

„Önök kérik, és mi teljesítjük” – utalt Tóth Betty, az FMK igazgatója köszöntőjében a Ferencvárosban lakók határozott igényére a színvonalas kulturális programok iránt. Hozzátette, bár az Újévi Koncert önálló rendezvényként is megállja a helyét, ez egyben Ferencváros „A Magyar Kultúra Hete” elnevezésű rendezvénysorozatának első eseménye is, mely január 22-ig tart.

Dr. Bácskai János, a koncert fővédnöke beszédében újévi fogadalomként kiemelte, polgármesterként arra törekszik képviselőtársaival együtt, hogy 2015-ben is biztosítsák a kerület kulturális életének anyagi hátterét. A kerület szlogenjére utalva reményét fejezte ki, hogy érdemes lesz mind a Ferencvárosba látogatóknak, mind az itt élőknek színvonalas szórakozással múlatni az időt. Köszöntőjét az említett Benedek Elek idézet foglalta keretbe.

A kétrészes műsorban Strauss Denevér nyitánya után izgalmasan szerkesztve váltották egymást az operaáriák, operett-részletek, komoly- és könnyűzenei slágerek, musical betétdalok. A zenét a Váci Szimfonikus Zenekar szolgáltatta Farkas Pál vezényletével, közreműködött Csonka Zsuzsa, Daróczi Tamás, a Magyar Állami Operaház tagjai, Csémy Emy, Ocsko Aladár, a Kassai Színház tagjai, valamint Ress Hajnalka, a Madách Színház tagja. A zenei élmény mellett a látványra is odafigyeltek a műsor szerkesztői; a koncert instrumentális tételeit az ET VE Dance Táncegyüttes fiatal növendékeinek előadása színesítette.























Impresszum  Adatvédelem