Törzsasztal beszélgetés

Törzsasztal beszélgetés
Megemlékezés az ’56-os forradalom 58. évfordulójáról

2014. október 21. | 1956-os forradalom, megemlékezés, Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület, dr. Horváth János, Koszmovszky Edina, dr. Bácskai János

A ferencvárosi székhelyű „A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület” (KEP) tartott megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulója alkalmából a Liliom utcai Thomas Hotel éttermében október 21-én, melyen meghívott előadóként részt vett dr. Bácskai János polgármester is.

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület - saját hitvallása szerint - pártoktól független civil szervezet, amelynek alapvető célja a közép-európai kapcsolatok ápolása az Európai Unió normáinak megfelelően. Ennek érdekében végzi tevékenységét elsősorban a gazdasági élet, a tudomány, a környezetvédelem, a kultúra, a történelmi hagyományok, az idegenforgalom, a nemzetiségi ügyek, az információcsere és a közvélemény tájékoztatása területén.

Vállalt feladatainak megvalósítását tartva szem előtt rendezvényeket (konferenciákat, kerekasztal-beszélgetéseket, szakmai konzultációkat, tanulmányutakat) szervez, segítve ezzel is tagsága és az azon kívül érdeklődök széleskörű tájékozódását és tájékoztatását.

Ennek szellemében került sor az október 21-én rendezett törzsasztal fórumbeszélgetésre is.

A beszélgetés egyik felkért előadója dr. Horváth János, a Magyar Parlament korelnöke, a Budapest Világörökség Alapítvány elnöke, az ’56-os forradalom résztvevője volt. Részt vett az eseményen, és felszólalt Koszmovszky Edina ’56-os forradalmár, a "piros kabátos lány", a KEP franciaországi képviselője, valamint dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere is.

Dr. Horváth János beszédében kiemelte: 1956 megélése nem csupán történelmi emlékezés; a forradalom emléke aranybánya, benne van a sorsunk és értékeink, ami több annál, mint aminek mi látjuk, vagy aminek bennünket látnak.

Dr. Bácskai János felidézve Ferencváros történelmi hagyományait felhívta a figyelmet rá, hogy talán egyetlen budapesti kerület sem rendelkezik annyi '56-os emlékhellyel, mint Ferencváros.























Impresszum  Adatvédelem