Busszal a piacra

Busszal a piacra
Kényelmesebb utazás a Lakótelepen

2014. szeptember 12. | József Attila-lakótelep, autóbusz, 181, tömegközlekedés, alacsonypadlós, környezetkímélő, Lakótelepi Termelői Piac

Szombatonként már autóbusszal is megközelíthető a Lakótelepi Termelői Piac, melynek termékkínálata hamarosan bővül.

A 181-es autóbusz szeptember 6-tól – egyelőre kísérleti jelleggel, két hónap időtartamra – meghosszabbított útvonalon közlekedik. A Napfény utcánál található Lakótelepi Termelői Piac így szombat délelőttönként, nyitvatartási időben autóbusszal is megközelíthető. A Lakótelepi Termelői Piac hamarosan új árusokkal és sokféle termékekkel várja a vásárlókat.

Az útvonal meghosszabbítása miatt szombat délelőttönként az autóbusz-járat végállomása átkerül a Nagykőrösi út (Határ út) megállóhelyre, így a buszok ebben az időszakban nem lakóházak előtt várakoznak majd a József Attila-lakótelep, Távíró utcai végállomásán.

Arról nemrég számoltunk be, hogy szeptember 1-től alacsonypadlós és környezetkímélő autóbuszok közlekednek a József Attila-lakótelepen.

Dr. Bácskai János polgármester július 11-én hivatalában fogadta Vitézy Dávidot, a BKK Zrt. vezérigazgatóját. Az egyeztetésen a József Attila-lakótelepen élők igénye is napirendre került, miszerint az idősek és a kisgyermekes anyukák utazási körülményeinek megkönnyítése érdekében a jelenleg magaspadlós kialakítású, régebbi autóbuszok helyett akadálymentes kivitelű járművek álljanak forgalomba.

Vitézy Dávid a napokban, levélben tájékoztatta Dr. Bácskai János polgármestert: „Örömmel tájékoztatjuk, hogy a folyamatosan forgalomba álló újabb alacsonypadlós autóbuszoknak köszönhetően 2014. szeptember 1-jétől a 181-es és 281-es viszonylatokon kizárólag akadálymentes kialakítású járművek közlekednek majd.”

Túlnyomó részt az év elején forgalomba állított, 12 méter hosszú szóló, alacsonypadlós, háromajtós, városi kivitelezésű, légkondicionálóval ellátott típusú buszok közlekednek majd a 181-es vonalán. Meghajtásukat sűrítettföldgáz-üzemű (CNG) motor végzi, melynek legnagyobb előnye a dízelmotorokéval szemben az, hogy kevesebb káros anyagot bocsátanak ki és csendesebbek is, ezért nagymértékben hozzájárulnak a József Attila-lakótelep környezeti állapotának, a lakótelepiek életminőségének javulásához.Impresszum  Adatvédelem