Ferencvárosi Újévi Koncert

Ferencvárosi Újévi Koncert
Ingyenes előadás várta Strauss zenéjének kedvelőit az FMK-ban

2014. január 10. | Újévi koncert, FMK, dr. Bácskai János, dr. Vas Imre, Kállay Gáborné, Formanek Gyula, Illyés Miklós, Zombory Miklós, Váci Szimfonikus Zenekar

„Az újév koncert nélkül olyan, mint a szilveszter pezsgő nélkül”
(Farkas Pál karnagy)

Január 9-én este a Ferencvárosi Művelődési Központban került megrendezésre a Ferencvárosi Újévi Koncert. A rendezvényen részt vett dr. Bácskai János polgármester, dr. Vas Imre országgyűlési képviselő, Formanek Gyula alpolgármester, valamint Kállay Gáborné, Illyés Miklós és Zombory Miklós önkormányzati képviselők is.

Dr. Vas Imre köszöntőjében boldog, sikeres újévet kívánt Ferencvárosnak, Ferencváros minden lakójának – remélve, hogy újévi fogadalmaik, terveik valóra válnak. Ehhez érdemes munkatársainkra, lakótársainkra, családtagjainkra figyelni, mert együtt könnyebb megvalósítani az álmainkat.

Dr. Bácskai János beszédében elmondta, hogy hagyományteremtő céllal jött létre az újévi koncert, hiszen január első napján már megszokhattuk a bécsi koncert közvetítését a televízióban. A nagyszámú jelentkezésre való tekintettel a művelődési központ Sakk-termében kivetítőn is hozzáférhetővé tették az előadás megtekintését azoknak az érdeklődőknek, akik nem fértek be a színházterembe. A polgármester beszédét Kányádi Sándor: „Csendes pohárköszöntő újév reggelén” című versével zárta.

A műsor első részében Johann Strauss híres keringői, indulói, polkái hangzottak el a zenekedvelők nagy örömére. A Váci Szimfonikusokat Farkas Pál vezényelte, közreműködött Nagy Ibolya primadonna, Egyházi Géza bonviván, Teremi Trixi szubrett, valamint Bozsó József táncos-komikus.

A szünet utáni második részben musical-részleteket hallhatott a közönség, melyet a táncosok produkciója tett még színesebbé, látványosabbá.

A fergeteges hangulatú előadás bebizonyította: igazi közösségformáló ereje van egy ilyen rendezvénynek, ahol családok, szomszédok és barátok egymásra találhattak a közönség soraiban. A műsor sikeres fogadtatása pedig igazolta a szervezők hagyományteremtő szándékát: garantált a 2015-ös folytatás.Impresszum  Adatvédelem