Ünnepi köszöntő

Ünnepi köszöntő

2012. december 24. | advent, karácsony, ünnep, köszöntő, dr. Bácskai János

„A gyertyák elalusznak
a távolodó kórus
altató, büvös simogató mákony…

Repül a szánkó,
csörgős csengője csilingeli csendben
Édes Karácsony!...
Tündér Karácsony!...
Boldog Karácsony!...”

Dsida Jenő

Tisztelt Ferencvárosiak!

Advent a Megváltóra való várakozás időszaka. A természet rendjében, a téli napforduló a történelmi koroktól, vallásoktól, emberektől független biztonságot jelenti, mikor hosszabbodni kezdenek a nappalok, rövidülni az éjszakák, és a fény győz a sötétség felett. Az ünnep központi szimbóluma a gyertyaláng, amely közelivé és szelíddé varázsolja a világosságot és a meleget, és a hétről-hétre gyújtott eggyel több gyertya közelebb hozta az ünnepet.

Karácsonykor Jézus Krisztus születésére emlékezik a keresztény világ. A szeretet, a béke, a család, az otthon ünnepe is egyben, ünnepi alkalom, amikor a feldíszített karácsonyfánál testünket-lelkünket ünneplőbe öltöztessük és azokkal legyünk, akiket a legjobban szeretünk.

Lehet-e értékesebb ajándék az időnknél, amit egymásnak adunk? A mai világban egyre kevesebbet hagyunk közös játékra gyermekünkkel, rendszeres beszélgetésekre házastársunkkal, törődésre idősebb családtagjainkra. Legyen önzetlen kötelességünk: Karácsony csodáiból mentsünk át minél többet az előttünk álló hétköznapokra! Az egymásra való odafigyelésnek, az önzetlen segítségnek család- és közösségépítő ereje van.

Kedves Ferencvárosiak!
Áldott, békés ünnepet kívánok, az új esztendőben a szeretet és az összefogás jellemezze mindennapjainkat, hogy közösen építhessünk otthonunkat, városunkat, mindannyiunk Ferencvárosát.

dr. Bácskai János
Ferencváros polgármestereImpresszum  Adatvédelem