Gyertyagyújtás Ferencvárosban

Gyertyagyújtás Ferencvárosban
Advent negyedik vasárnapja

2012. december 23. | advent, József Attila-lakótelep, Bakáts tér, gyertyagyújtás, adventi koszorú, dr. Bácskai János, Ékes Ilona, dr. Kerényi Lajos, Bereczky Zoltán, Wéber Zsófia, Sinha Róbert, Helyey László

Igazi karácsonyi hangulatban, szakadó hóesésben került sor advent negyedik vasárnapján a gyertyagyújtásra Ferencvárosban a József Attila-lakótelepen és a Bakáts téren.

16 órakor a József Attila-lakótelepen, a Dési Huber utca - Napfény utca sarkán dr. Kerényi Lajos, piarista atya, a Külső-Ferencvárosi Szent Kereszt templom plébánosa és Bereczky Zoltán, a Külső Üllői úti Református Egyházközség lelkésze várta azokat, akiket a hóesés sem riasztott el az ünnepségtől.

Elsőként Bereczky Zoltán érces hangon elénekelt egy karácsonyi dalt, majd Kerényi Lajos atya beszélt a megváltó születését kísérő jelekről és a karácsony mai jelképeiről, a várakozásról, ahogy vasárnapról vasárnapra egyre több gyertyát gyújtunk meg az adventi koszorún.

A szép karácsonyi hangulatot Wéber Zsófia éneke fokozta, akit Sinha Róbert kísért gitáron; majd a december 4-én "Ferencváros József Attila Díjával" kitüntetett Helyey László szavalta el Ady Endre: Karácsony című versét.

Az adventi várakozás 4. gyertyájának meggyújtása után dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere pár mondatos év végi összegzés után áldott karácsonyt kívánt a városrész lakóinak.

17 órától a Bakáts téren szintén Wéber Zsófia és Sinha Róbert gyönyörű karácsonyi zenéje várta az ünneplőket.

A gyönyörű hóesésben Ékes Ilona országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere foglalta össze röviden 2012 főbb eseményeit, reményének adva hangot, hogy a 2013-as év még sikeresebb lesz Ferencváros számára.

A Bakáts téren lévő adventi koszorú 4. gyertyájának meggyújtása után az ünnepség közös énekléssel ért véget.

Szöveg és fotó: Boldizsár LászlóImpresszum  Adatvédelem