Hajléktalanok karácsonya

Hajléktalanok karácsonya
"Van visszaút"

2012. december 21. | Új Út Szociális Egyesület, dr. Bácskai János, Formanek Gyula, Sebők Endre, Szabó Sándor, Éliás Éva, Szabados György

Az Új Út Szociális Egyesület a szenvedélybetegség, hajléktalanság és más okok miatt nehéz helyzetbe került emberekért dolgozik. Karácsonyi ünnepségükre ellátogatott dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere, Formanek Gyula alpolgármester és Sebők Endre, a FESZOFE ügyvezető igazgatója.

Az Új Út Szociális Egyesület Gubacsi úti melegedőjében került sor a karácsonyi ünnepségre.

Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, külön megköszönte az ellátószolgálat munkatársainak önfeláldozó munkáját. Munkájuk elismerése, hogy Éliás Éva, az Új Út Szociális Egyesület képviselője, munkatársa és alapító tagja kapta idén a „Humanitas Ferencváros" díjat.

Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere kérte a hajléktalanokat, minél többen vállaljanak munkát. „Az itt ellátott emberek közül már többen visszailleszkedtek, ez mutatja, hogy igenis, van visszaút." - mondta. Majd így folytatta: „a mai összejövetel segít megmutatni, hogy jó együtt élni békességben, segíti a visszautat.” Elmondta, hogy Ferencvárosban sok hajléktalan dolgozik.” Ezt külön szeretném megköszönni a kerület vezetése nevében, hiszen ezek a köz számára végzett munkák hasznosak a kerület számára.”

Ezután Sebők Endre, a FESZOFE Kft. ügyvezető igazgatója kapott szót. Elmondta, hogy ebben az évben 250 hajléktalant foglalkoztattak, ami országosan a legmagasabb érték. „Az emberek szeretnek elfordulni a hajléktalanok problémáitól, mi nem ezt tesszük” - folytatta. „Jövőre is ugyanígy folytatjuk a közfoglalkoztatást. Számítunk a hajléktalanokra, és el kell mondanom, munkájukkal javarészt meg vagyunk elégedve.”
Utánuk Szabados György lelkész beszélt. „Sokszor van, hogy leírok egy embert, hogy nem érdemes vele foglalkozni. Hányszor van, hogy barátságok, családok szakadnak szét, mert egyik a másikkal nem hajlandó többé szóba állni” - kezdte. "Isten nem írt le minket, karácsonykor ezt ünnepeljük, hogy kisgyermekként lejött közénk és új esélyt kínál, azt üzeni, van visszaút, csak el kell fogadnunk.”

Ezután Polgár Ágnes, az intézmény vezetője felolvasta Móricz Zsigmond: Karácsonyi ének című írását.
A felolvasás után átadták az ajándékba hozott élelmiszereket.

Végül Szabó Sándor gitárművész zenélt: kiváló előadását a gondozottak is nagy figyelemmel hallgatták.

Szöveg és kép: Makk AttilaImpresszum  Adatvédelem