Csak a cinegének szomorú az ének

Csak a cinegének szomorú az ének
Ajándék a Kén utcai ovisoknak

2012. december 14. | Kén utca, óvoda, karácsony, ajándék, Sebők Endre, dr. Bácskai János, Formanek Gyula, FESZOFE, Bolláné Vörös Ágota, Koczor Tamás

Izgatott óvodások látták vendégül pénteken délelőtt a Ferencvárosi Önkormányzat vezetőit, dr. Bácskai János polgármestert, Formanek Gyula alpolgármestert és Sebők Endrét, a FESZOFE igazgatóját, akik karácsonyi ajándékokkal megrakodva érkeztek látogatóba.

Nem ez az első alkalom, hogy karácsonyi ajándékban részesülnek a Csudafa óvoda Kén utcai csoportjai. Tavaly, 2011. decemberében Sebők Endre, a FESZOFE igazgatója önkormányzati jutalomban részesült egy Kén utcai födém beszakadása során tanúsított helytállásáért. Ő pedig a jutalomból ajándékokat vásárolt az óvodásoknak, akik közül sokan érintettek voltak a balesetben, s ideiglenes lakásokba kényszerültek költözni.

Bár idén Sebők Endre nem kapott külön jutalmat, de úgy érezte, saját pénzéből is megismétli a tavalyi ajándékosztást, hisz ebbe az oviba általában a kerület kevésbé jómódú gyermekei járnak, sőt, sokuknak valószínűleg ez lesz az egyetlen ajándék a fa alatt.

A FESZOFE igazgatója a helyszínen elmondta: "egy kicsit olyan ez, mint a cinkeetetés, nem lehet csak úgy abbahagyni", s azt is elárulta, hogy szándékai szerint az akciót jövőre is folytatja.

Nem volt tehát szomorú az ének az ovisoknak. Jutott belőle bőven a gazdag műsorba, amivel a gyerekek és gondozóik várták a kerület vezetőit, miután Bolláné Vörös Ágota óvodavezető köszöntötte őket, s közösen meggyújtották a gyertyákat az óvoda karácsonyfáján.

A műsor után következett az ajándékosztás, amit az ovisok figyelemreméltó fegyelmezettséggel vártak. A gyerekek idén Sebők Endrétől "Ki nevet a végén" társasjátékot kaptak - csokiból! Így, ha már megunják a játékot, el is fogyaszthatják. Emellett a Ferencvárosi Önkormányzat részéről dr. Bácskai János puha kispárnákat adott át a gyerekeknek.

A látogatás végén a városvezetők és az óvoda dolgozói közös koccintáson vettek részt, mely alkalommal dr. Bácskai János polgármester megköszönte a gondozók, nevelők itt végzett nehéz és önfeláldozó munkáját, s ígéretet tett arra, hogy az Önkormányzat a jövőben is figyelemmel kíséri és segíti majd az intézmény működését a hétköznapokban is. A polgármester külön köszönetet mondott Koczor Tamás evangélikus lelkésznek a kerület óvodáiban végzett munkájáért.

Szöveg és fotó: Boldizsár LászlóImpresszum  Adatvédelem