Egy régvolt karácsony

Egy régvolt karácsony
Ferencváros karácsonyi ajándéka a kerület nyugdíjasainak

2012. december 14. | Formanek Gyula, Turay Ida Színház, Bencze Ilona, Benkő Péter, Sövegjártó Áron, Egy régvolt karácsony, idősügyi koncepció, nyugdíjasok, FMK

December 14-én a Ferencvárosi Önkormányzat ajándékaként a Turay Ida színház romantikus karácsonyi előadását tekinthették meg a kerületben élő nyugdíjasok.

A Turay Ida Színház előadásában került sor december 14-én az „Egy régvolt karácsony” című darab bemutatására a Ferencvárosi Művelődési Házban.
Formanek Gyula alpolgármester köszöntőjében külön üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik mozgásukban korlátozottak és mégis eljutottak a színielőadásra. Biztosította a jelenlévőket, hogy az idősügyi program keretében továbbra is szervez az önkormányzat előadásokat, amelyekhez – a mostanihoz hasonlóan -- ingyenes buszjáratot is biztosít.
Az „Idősek Adventje Ferencvárosban” című programsorozat harmadik rendezvényén a kerület nyugdíjasai ingyen tekinthették meg a romantikus darabot, melyet Ady Endre, Weöres Sándor, József Attila, Juhász Gyula versei és karácsonyi dallamok, melódiák tettek még meghittebbé.  Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznő, Benkő Péter Jászai Mari-díjas színművész és Sövegjártó Áron színművész igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a színház falai közé.

A reményről, a soha el nem múló szeretetről, a karácsony misztériumáról szóló előadás igazi adventi ajándék volt Ferencváros nyugdíjasai számára.
A programsorozat negyedik – egyben utolsó – előadására december 20-án 16 órakor várja az önkormányzat az érdeklődőket. A Páva u. 10-12. sz. alatti Concerto Zeneházban a Magyar Rádió Zenekarának vonósnégyese ad koncertet Haydn, Mozart és Beethoven műveiből.

Szöveg és fotó: Vincze HédiImpresszum  Adatvédelem