Bokrétaünnepség a Mester utcában

Bokrétaünnepség a Mester utcában
Nanette City Home: Új lakások Ferencvárosban

2012. április 5. | Nanette City Home, bokrétaünnepség, Ferencvárosi Önkormányzat, dr. Bácskai János, Tamir Kishon, Kiss Gábor

Április 4-én került sor a Mester utca 83. alatt épülő Nanette City Home 'A' épületének bokrétaünnepségére, amellyel az építőipar sok évszázados hagyományainak megfelelően az építők azt ünneplik meg, hogy a ház elérte legmagasabb pontját.

A rendezvényre a beruházó Nanette Real Estate Group, a kivitelező Nanette Construction Hungary, a Ferencvárosi Önkormányzat és az épületen dolgozó alvállalkozók képviselőinek és munkatársainak jelenlétében került sor

Az ünnepségen dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere köszönetet mondott a beruházóknak és kivitelezőknek, hogy a jelenlegi rossz gazdasági helyzetben is hűek maradtak Ferencvároshoz, s ezáltal folytatódhat a kerület nevével összeforrt tömbrehabilitációs program.

Dr. Bácskai János felidézte, hogy legutóbb egy hónapja került átadásra egy felújított ház Középső-Ferencvárosban, jelenleg 3 másik ház áll felújítás alatt, s további 3 esetében folyik a közbeszerzési eljárás.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy a magánberuházók kedve sem ment  el attól, hogy részt vegyenek Ferencváros újjáépítésében, s ebbe a folyamatba jól illeszkedik a Nanette City Home-projekt keretében felépülő 1500 lakás. Emlékeztetett egy friss statisztikára is, mely szerint Budapesten belül jelenleg Ferencvárosban a legnyereségesebb a bérleti célú lakásberuházás.

Tamir Kishon, a Nanette Real Estate Group magyarországi igazgatója röviden összefoglalta a cég elmúlt 10 évi eredményeit, amely során Budapesten 11 lakóparkban több, mint 2500 lakást építettek fel. Köszönetet mondott a Ferencvárosi Önkormányzat munkatársainak a gyümölcsöző együttműködésért, s kiemelte, hogy az összes budapesti helyszín közül mindig Ferencvárosban volt a leggördülékenyebb az ügyintézés. A kerület központi jelentőségű volt a cég beruházásaiban, amit az is bizonyít, hogy a City Home már a harmadik lakópark, melyet itt építenek fel.

Elmondta, hogy a magyar piac a borúlátó vélemények ellenére is meghálálta a befektetett bizalmat, s ezért a cég másokkal ellentétben nem vonult ki az országból, hanem még fokozta is beruházási tevékenységét.

Az igazgató végül személyes reményének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy hamarosan elindulhat az önkormányzattal közösen tervezett szociális lakásépítési program, orvosolva azt a helyzetet, hogy jelenleg még sokan méltatlan körülmények közt kénytelenek lakni.

A  holland székhelyű Nanette Real Estate Group Olimpia Group néven 2000-től van jelen a magyarországi ingatlanpiacon. A cégcsoport a magyarországi beruházások mellett Lengyelországban, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában is jelentős ingatlan portfolióval rendelkezik. A magyarországi projektek megépítését 2007 óta saját leányvállalata, a Nanette Construction Hungary Kft. végzi, melynek ügyvezetője Kiss Gábor.

A cégcsoport Magyarországon az elmúlt 11 évben 10 projektet, összesen 2471 lakást adtott át,  jelenleg pedig 355 lakás építése van folyamatban, Budapest különböző kerületeiben.

Ferencvárosban ez a harmadik fejlesztése a cégnek, a Gizella-ház (átadás: 2004) és a Zöld Liget Apartmanház (átadás 2006/2007) után, melyekben összesen 592 lakás készült el.

A cég legújabb ferencvárosi beruházása a Nanette City Home, melynek építése 2009 végén kezdődött el. A beruházás első épületében, négy ütemben 393 lakás épül fel összesen 16 300 nm-en. A projekt rendkívül népszerű a vásárlók körében - az eddig felépült 190 lakásból eddig 170 talált már gazdára itt.

A lakások és felszereltségük a nemzetközi tapasztalatokat és a helyi igényeket egyaránt figyelembe véve kerülnek kialakításra. Energiahatékonysági besorolásuk 'A', így rendkívül kedvező rezsivel és nagyon alacsony közös költséggel (200 ft/nm) rendelkeznek. Elsősorban a kis alapterületű garzonlakások kelendőek, melyeket sokszor a vidékről egyetemre bekerülő diákok számára vásárolják.

A cégcsoport rövid távú tervei között szerepel, hogy a IX. kerületben, a Gubacsi úton szociális bérlakásokat is építsen.

szöveg és fotó: Boldizsár LászlóImpresszum  Adatvédelem